Prohledat tento blog

čtvrtek 20. dubna 2017

První barefoot botky pro Mimi

Vyrobeno: 12. 4. 2017

Před týdnem jsem ušila první botičky pro naši nejmenší. Začala před pár týdny hodně chodit, ted už běhá rychlostí, kterou už ani nestačím sledovat. Pokaždé mě překvapí, že je úplně někde jinde, než kde bych ji podle jejího posledního výskytu čekala.


Šila jsem z kůže koupené ve zbytcích v Kutilovi na Florenci. Jejich výrobě předcházela dlouhá příprava. Nekonečné brouzdání po internetu, hledání inspirace, jak by měly botky vypadat, ale i hledání online střihu.
Povedlo se mi nakonec najít jeden odkaz na střih zdarma na facebookové skupině Šijeme barefoot boty, který jsem si musela trochu zvětšit, aby odpovídal velikosti nohy, jakou nyní dcerka má. Dozdobení do myšky byla taky moje invence, na základě inspirace z pinterestu. Botky ještě zbývají podlepit. Zatím je dcerce dávám nosit doma a testuji, jak jí sedí. Po týdenním nošení, musím přiznat, že se asi nevyhnu párání a přešívání. Vzhledem k tomu, že se jedná o kůži, kterou jsem šila na normálním stroji, který se u toho dost zadýchaval a něco pak v ruce, moc se mi to toho nechce. Ale ukazuje se, že patní část botky je vychýlená více do zadu a to způsobuje, že se nožka Mimi posouvá do paty a botka se jí pak pří chůzi a lození nakonec vyzuje. Více o tom, jak jsem je šila a upravovala bude v dalším příspěvku.


Botky ještě musím podlepit podrážkou. 












Barefoot boty botičky dětské chodící capáky myš myška myší návod postup

2 komentáře:

  1. Teda, Jani, ty jsi fakt borka. Parádní botky.
    šikulka veliká.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat