Prohledat tento blog

neděle 23. dubna 2017

DIY magnety na lednici

Vyrobeno: 18.1.2017


V lednu byly děti hodně nemocné a skoro pořád doma. A tady je jedno naše tvoření. Když nejmenší po obědě usnula, pustili jsme se s nejstarším synem do výroby vlastnoručně dekorovaných magnetků. 



Původní reklamní magnetky stačilo na půlhodiny namočit do vody, pak už šla lehce horní vrstva barevného obrázku (logo uzenářství) sloupnout dolů a zůstal jen zdrsnělý bílý papír. A to je přesně ten typ podkladu, který je pro lepení ubrousků ideální - bílý a drsný.


Pak se z ubrousku oddělí horní obrázková vrstva a nalepí se pomocí disperzního lepidla.


Nepoužívám žádná speciání lepidla na ubrouskování , ale obyčejný Hercules anebo Dispercol. Mám odzkoušeno, že ani po dvou letech se nemění barevnost výsledného lepení a to jsou některé věci vystaveny každodennímu světlu i přímému slunci, jiné jsou zase v tmavších místech, žádně nezežloutly, ubrousky se neodlupují ani z plastových povrchů, pokud jim tedy nenechavé dětské prstíčky nechtějí pomoct a nezkouší obrázky odlupovat nebo okusovat.



Bylo rozhodnuto o srdíčkové edici, něktrá z nich jsem po synovi "dodělávala", tj. oblepovala okolo srdíček malé útržky z ubrousku. 






 DIY reklamní magnety magnetky na lednici recyklace recy návod ubrouskování decoupage

Žádné komentáře:

Okomentovat