Prohledat tento blog

neděle 28. února 2016

Spousta recy triček, tunik

Vyrobeno: 27.2.2016

Včerejší večerně noční šití a recyklace triček v jednom pro Ninu, to když si muž postesknul, že všechna trička jí jsou krátká...







Původní rolák šel špatně přetáhnout Nině přes hlavu. Stačilo jej ustřihnout a výstřih začistit na overlocku, přičemž z rubové strany je současně přišita lehce napružená tenká prádlová guma.


 Trochu hraní si se zbytkama látek na spodní sukýnkový díl.

  



 Růžová pomalu proniká i do šatníku malé Niny, obrázek je tak roztomilý, že ho prostě musí mít! Sotva jsem uvidela puntíkaté ouško, vzpomněla jsem si na dávny červeno-bílý puntíkatý zbytek látky na sukýnku.



Sukýnka je ušita z cípatých rukávů z jedné dívčí nylonové blůzky a vypodšita bavlněným úpletem.

  
  

 Růžové tričko mělo v dolní půlce modré skrvny, tak jsem ho zkrátila a našila sukýnkový díl z noční flanelové košile po pratetě.



 Hezké bordó tričko se stříbrnou vločkou bylo moc hezké, ale působilo na mě moc vánočně a sněhově, tak jsem velkou její část přešila aplikací kolečka, ze stejné látky z jaké jsem ušila volánek. 


4 komentáře:

  1. Parádní recyklace gratuluji.
    Prosím o radu, co se starými svetry, sešlo se nám jich vícero a neunosíme, byt jsou některé sebehezčí, vyhazovat se mi jenechce, většina je kupovanýcch, tak párat a přeplétat také ne, recykluji moc ráda, jen tady přesně nevím, šicí stroj mám obyčejný, overlock ne. Napadly mě ušít deky a povakyna polštářky :-/
    Díky za bezvadné nápady. Tinka











    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, obdobné recyklace dělám i u svetrů, kombinuju různé barvy a sešívám je dohromady, z některých jsem sešívala přehoz na postel, taky jsme šila polštářek, fanzazii se meze nekladou. Hodně dobře vypadá taky třeba k vršku svetříku přišít sukňový díl z fleecu. Zkusím co nejdřív na toto téma vložit příspěvek - inspiraci z toho, co jsem dělala já. Určitě to jde šít i na obyčejném stroji, jen doporučuji, koupit si jehly na pleteninu.

      Vymazat
    2. Ještě před pár dny jsem tady http://sijetosemnou.blogspot.cz/2016/02/recyklace-jednoho-svetru.html zrovna recyklovala jeden svetr.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat