Prohledat tento blog

pondělí 8. února 2016

Podložka pro notebook s návodem

Před několika lety jsem dostala reklamní podložku pro notebook s kuličkovým polštářkem, která se mi hodně osvědčila. Reklamní obrázek jsem nejpve přetřela barvou, takto mi podložka sloužila nějaký rok a nyní došlo i na její decoupage. 



Jde si ji snadno a rychle vyrobit i doma. 



Potřebovat budete:
- sololitovou desku
- látku 
- polysteronové kuličky či jinou "přesýpavou" náplň
- tavnou pistoli



Stačí sololitová deska nebo překližka, která bude asi o pět centimetrů delší a širší (například 40 x 35 cm). V hobby marketech typu Obi, Bauhaus, ... Vám ji uříznou přímo na míru. Pak mít připravenou látkou s rozměry o 10 cm větší než je deska (například 50 * 45) a náplň polysterových kuliček anebo muže naplnit i alternativě pohankovými slupkami, rýži atd. 



Tavnou pistolí nanesete lepidlo po obvodu třech stran tácu a přilepíte k ní látku tak, aby okraje látky byly schovány dovvnitřku vzniklé kapsy. 


Látku přilepujte s rezervou asi 1 až 1,5 cm, tj. nepřilepujte látku těsně za její okraj, časem by se látka vytřepila a náplň vysypávala.


Tím to způsobem vznikne kapsa, do které nasypete potřebnou výplň a pak kapsu uzavřete - zalepíte i čtvrtou stranu - do polštářku.


Výhodou přesýpavé výplně je, že si podložku s notebookem můžete variabilně vyrovnat i na nerovném povrchu, například v posteli, v peřinách, na klíně, naklonit si ji více na sebe, vše podle toho, jak kuličky v polštářku přesypete, což jde snadno, stačí podložkou trochu zvrtět a nasměrovat ji do potřebné roviny.



Klíčová slova: DIY podložka tác podnos notebook pocitac tablet návod postup decoupage ubrousková metoda

Žádné komentáře:

Okomentovat