Prohledat tento blog

pátek 26. února 2016

Kojící tričko

Vyrobeno: 21.2.2016

Tentokrát jsem si vzala do parády klasické tričko z 70., 80. let s výstřihem ke krku, které snad každý měl (či ještě má) doma. Líbila se mi jeho jemná žlutá barva a tak jsem se rozhodla upravit ho na kojící tričko, abych ho mohla hned nosit.


Výstřih jsem pořádně prohloubila a začistila na overlocku. Při entlování výstřihu jsem současně z rubové strany přišívala po celém jeho obvodu lehce napruženou tenkou prádlovou gumu, takže nový výstřih nikde neodstává, ale hezky přiléhá k tělu. 



Aby bylo tričko opravdu kojící střihla jsem výstřih hodně do šířky i do hloubky a pak do něj všila volně nařasenou vsadku z podobně žluté látky.



Vsadku jsem zjemnila tenkými prýmky a žlutou krajkou, horní lem jsem zahnula do tunýlku a jím protáhla tenkou prádlovou gumu tak, aby výstřih trochu stáhnul a ten tak hezky přiléhal k tělu. Současně je ale dost pružný. Lze ho tedy v případě potřeby pohodlně stáhnout pod prso a děťátko nakojit.



 Rukávy jsem zastřihla do motýlkového tvaru a jenom na overlocku začistila, pokud nemáte overlock, pak podobnou službu udělá hustý entl - cik cak steh.



návod postup kojící triko tričko těhotenské

5 komentářů: