Prohledat tento blog

pondělí 11. ledna 2016

Obal na dětskou kytaru

Nikolka si v dopise pro Ježíška psal o dětskou kytaru a látkový obal na ni, aby ji mohl nosit na výlety. Kytaru dostal už k narozeninám od tetičky a tak Ježíškovi zbylo jenom ušít obal.


Na první pohled zcela jednoduchý počin, na druhý jeho výroba trvala šest až osm hodin čistého času a Ježíšek ho šil první den do páté ranní, druhý den ho ještě dokončoval ve chvilkách v, jen aby se dětská očka u vánočního stromečku rozzářila radostí.


Popruhy na zádech mají nastavitelnou délku a při jejich našívání je potřeba si dát pozor na jejich správné umístění tak, aby těžiště kytary "netáhlo" celý obal - batoh od zad směrem ven, ale aby k nim pěkně přisedl. Proto je dobré přišít jejich horní konce do zužujícího se místa u krku kytary.




Pro pohodlné vkládání kytary je všit hodně dlouhý zip, který umožní rozepnutí obalu asi z 1/3 až 1/2 jeho celkového obvodu. Zádová část je vyztužena zbytkem z letní Ikea deky, ale určitě stejně dobře poslouží vatelín, molitan nebo karimatky. Obyčejná karimatka se mi osvědčila obzvláště tam, kde je potřeba vyztužovaný výrobek zpevnit, dát mu tvar.


Drobný detail - poutko s ptáčkem ze stejné látky jako samotný obal přišité napevno k jezdci na kousku tkaničky od bot.


Kapsa na nějaké drobnosti - svačinku, kapesníčky, ...

Klíčová slova: DIY návod postup obal batoh na dětskou kytaru

1 komentář:

  1. Ahoj, obal na kytaru je nadherny! Dalo by se to odkoupit pokud uz nepouzivate:? klidne i s kytarou :) diky

    OdpovědětVymazat