Prohledat tento blog

neděle 22. ledna 2017

Kurz na šití látkových plen

Chcete se naučit šít látkové pleny? Ulehčit přírodě i svojí peněžence? Udělat radost sobě i děťátku?


Pak jste zváni na kurz šití látkových plen v Praze, který se uskuteční v pondělí 13.3. od 16:00 do 20:00. Povedu já, maminka tří dětí, jejichž zadečky jsou (anebo svého plenkovacího času byly) hýčkány v mnou vlastnoručně ušité plenkové výbavě. Podělím se s Vámi o své bohaté zkušenosti s látkovými plenami, předám Vám své tipy na výrobu látkových plen s minimálními náklady tak, aby jste se naučili využívat materiál, který už doma máte a třeba ani nevíte o tom , že jej lze použít na látkové pleny!
Z kurzu si odnesete vlastnoručně ušité jednovelikostní svrchní kalhotky, tzv. svrchňáčky, včetně papírového střihu na ně. Tato jednovelikostní plena sedí dětem cca od 3,5 kil do asi 13 kil, tj. od narození až do konce plenkovacího období. 

Kurz je vhodný i pro začínající švadlenky, které se nebojí usednout k šicímu stroji a naučit se něčemu novému. Několik takto začínajících švadlenek, které s rostoucím bříškem oprášily poděděný šicí stroj, jsem učila šít pleny. Na konci šicího dýchynku byly překvapené, že to vlastně není žádná věda a domů si odnášely svůj vlastní svrchňáček. 
V ceně kurzu je zahrnut veškerý materiál na ušití svrchních kalhotek z PUL materiálu.
Na kurz se můžete přihlásit na stránkách DIY Praha (kuk a klik sem!), jedná se o plně vybavenou dílnu pro tvoření. 

  

DIY kurz návod postup fotopostup střih látkové látková plena plenka svrchní nepromokavé kalhotky svrchňáky svrchňáčky šití jak si ušít doma pleny látkovky látkování

4 komentáře:

  1. Krasny pocin, moc blahopreji. My se uz odnaucujeme, ale take jsem latkovky resila sila.
    Krasne dny.
    A diky za uzasny blog plny napadu a tvoreni.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj milá Bohunko (nevadí tykání?), moc ráda od tebe zase slyším, už se mi po tobě stýskaslo, doufám, že se Tobě i dětem dobře daří. U nás je to zatím neustály koloběh, látkování a odnaučování se. Už jsem několik maminek učila šít pleny a pokaždé byly překvapené jak je to snadné, tak jsem si řekla, že to budu šířit do světa pomocí kurzů. Moc díky za tvoji podporu a komentáře, ani netušíš, jak taková přízeň potěší a nakopne, krásné dny do nového roku! Jana

      Vymazat
  2. Momentálně odnaučujem, doma zvládáme bez plínek, už si malý princ i hlásí sám ee, ale na spaní a cesty ještě plenkujem. Taky jsem byla překvapená, jak se dají docela snadno ušít plenky z domácích zdrojů i mnou, nešičkou a obdivovatelkou každého, kdo umí šít. Jen mě to stálo hodně času u pc, kurz je super, vyhneš se cestě pokus-omyl. Není nad názornou ukázku. Obdivuji, co vše zvládáš a ještě se dělíš a inspiruješ. Díky, Janičko.
    Nakukuju často, zvláště, když potřebuji nakopnout jak na to.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak starý je malý princ? Chystám se naši nejmenší začít odnaučovat s prvními teplými dny, přeci jen to bývá hodně loužiček a počuráných kalhotek, v létě to jsou jen ty loužičky a taky už bude jistěji sedět sama na nočníku. V únoru ji bude rok. Je to něco úplně nového a povzbudivého (pro mě), slyšet, že někoho inspiruji, nakopávám. Díky, Bohunko! Hezkou neděli!

      Vymazat