Prohledat tento blog

čtvrtek 26. ledna 2017

DIY bodičko se sukýnkou pro látkové pleny

Vyrobeno 17.1.2017

Dostala jsem spoustu bílých bodyček, které ač jako 86 byly pro Mimi nosící látkové pleny už hodně krátké. Proto jsem se se pustila do jejich prodloužení a rovnou i zholčičkovění.
 Celé šití i se stříháním nevezme ani půl hodinu času.

 Bodičko jsem přestřihla napůl asi dva centimetry od horního okraje pro nožičky a všila přibližně 15 cm tunel z bílého úpletu. Při přišívání horního okraje všívaného tunelu k horní části bodička jsem mezi tyty dvě vrstvy všila nařasenou sukýnku z neběleného plátna a našila na ní ještě kanýrek.

Protože bodíčko bylo na Mimi stále hodně široké a i se sukýnkou vypadalo divně, přišila jsem z rubu na šev do pasu prádlovou gumu (bílo žlutá textura). Tím se bodičko více "zešatičkovalo" a hezky sedí.
Tip: bodyčka s tímto typem výstřihu okolo krku dětem příliš odstávájí a odhalují jim šíji, proto vždy na jednom ramínku překryv látek zapošiju. Někdy tam na ozdbobu přišiju knoflík, mašličku a na druhou stranu přišívám patentek.

2 komentáře:

  1. Jani, ty jsi prostě borka. Krásně jsi to vyřešila. Super, tleskám.
    Doufám, že ti je líp.
    Snad se dostanu k napsání co nejdříve.
    Krásné dny a zdravíčko!!!
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, na ty holčičky to jde samo... a už je o dost líp, tak snad ten zatím nerovný souboj s bacily vyhrajeme na to tata!

      Vymazat