Prohledat tento blog

sobota 31. prosince 2016

DIY těhotenské kalhoty z klasických kalhot

Vyrobeno: 7.5.2016

Na jaře jsem pro kamarádku během půlhodiny přešila její staré kalhoty na těhotenské. Ty pak nosila až do porodu. Byla to rychlá akce po půlnoci, tomu odpovídají i fotografie. Ale protože to je jednoduchý, rychlý a levný způsob, jak bleskově vyřešit problém "nemám co na sebe", rozhodla jsem se, podělit se o něj s vámi.

Potřebujete:
-  jakékoliv kalhoty, které vám sedí přes stehna, nevadí pokud je nemůžete dopnout v pase pro rostoucí bříško
- vyřazené tričko  pokud možno s vysokým podílem elastanu, nebo si můžete koupit patent či pružný úplet (stačí 40 cm)  
- prádlovou gumu do pasu


U kalhot odstřihněte horní pas. Na předním sedu střihněte dostatečně hluboko tak, aby pevná látka kalhot končila pod rostoucím bříškem. Odpovídá to mu přibližně výsledná výška sedu 10-13 cm pro konfekční velikost 40-42. U zadního sedu odstřihněte pas těsně u jeho lemu.


Zip můžete napevno zašít. Ze starého trička vystřihněte asi 40 cm dlouhý tunel, který přehnete na půl a přišijete ke kalhotám. Do horního lemu pružného pasu doporučuji vložit prádlovou gumu, kterou na bocích stačí zafixovat zapošitím tak, aby vznikl náznak tunýlku, ve kterém se má guma držet a necestovala po celém pasu.


A kalhoty jsou hotovy!





Klíčová slova: DIY těhotenské mateřské kalhoty recy recyklace obyčejných kalhot džíny rifle návod postup fotonávod fotopostup

Žádné komentáře:

Okomentovat