Prohledat tento blog

úterý 2. srpna 2016

Pánské triko + mini sukně = kojící tunika a minišaty v jednom

Vyrobeno 1.7.2016
Před pár týdny jsem dostala bílé reklamní tričko v pánské velikosti,  a ještě pár týdnů předtím jsem na jednom charitativním bazaru koupila za pět korun dívčí minisukni s madeirovými volánky a na začátku léta jsme to všechno spojila v jeden kus. 
Díky pružnému a dostatěčně velkému výstřihu je tunika pohodlná na kojení a díky volnému střihu hravě schová třebas i rostoucí těhotenské bříško.
U pánského trička jsme střihla hodně hluboký výstřih tak, abych se zbavila reklamního nápisu na předním i zadním díle trička. Výstřih jsem začistila na overlocku a současně přitom jsem přišívala i tenkou měkce pružící prádlovou gumu. U rukávů jsem odstřihla okraje do lehce zkoseného (motýlího) tvaru a pouze oentlovala na overlocku. Místo overlocku jde použít klasický cik cak steh, přit šití bych doporučovala látku lehce natahovat, aby steh pak nepraskal.

 Poutky na sukýnce je provlečen textilní pásek - copánek spletený z pruhů bavlněného úpletu.
Tunika s retro džískou.

Klíčová slova: recy recyklace šití pánské tričko triko sukně minisukně kojící těhotenská tunika tričko triko šaty mini šaty minišaty trikošaty tričkošaty

2 komentáře:

  1. Opět bomba, krásný ba přímo luxusní kousek. A náklady nula nula nic:-) šikulka převeliká, smekám.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat