Prohledat tento blog

pondělí 17. října 2016

Softshellový kabátek, bunda na více let

Vyrobeno: říjen 2010 

Rostoucí softshellová bunda se mi už osvědčila a tak jsem se do stejné pustila letos i pro dcerku. Šila jsem po nocích, když nastal vzácný okamžik a všechny děti spaly.Střih jsem použila už dříve vytažený z Burdy pro chlapeckou parku, ale upravila jsem si jej tak, aby nebyl tolik členitý a tedy i prošívaný. Zjednodušila jsem jej, abych minimalizovala počet švů. Rukávy jsem udělala ohrnovací s manžetou. Mám již odzkoušeno, že takto bundička vydží od cca 2,5 let do minimálně 6 let.  Zpočátku je to více kabátek, později spíše bunda. Fotky na modelech, pro lepší představu, dodám.




K šití jsem používala jehlu číslo 70 pro úplet (strech). Ke konci, když už jsem prošívala až čtyři vrstvy softshellu, dvě vrstvy bavlny a zip, jsem si jehlu vyměnila na číslo 100. Většinu švů jsem ještě z lícové strany prošívala, aby byly švy pevnější. Zároveň jsem je skládala tak, aby udělaly přirozenou stříšku při dešti a voda mohla po švu sklouznout dolů. Zbytek detailů a úprav je patrný z fotek.
 
  



4 komentáře:

  1. Jani, to je ohromná krása! od dvou a půl do šesti let, to je teda nářez. i to šití, máš to zmáknutý, švy a kombinace s podšívkou, je to nádhera. vypadá to jako z drahýho obchodu, je to krásný, funkční, jsi super matka! i ten detail druků, že jsou zvrchu černý, zespoda bílý, no paráda. taky se mi líbí, že je to sportovní funkční materiál, odolnost proti vodě a tak, pro dítě ideální, ale přitom tuhle uděláš nabíráníčko na rukávku, tuhle dáš veselou podšívku, tuhle to rozšíříš víc do kabátku...a je tu model velmi holčičí, elegantní. moc se mi líbí, asi až budu uvažovat o sofshellovém kabátku pro sebe, vzpomenu si na tento, a budu chtít taky nějaké holčičí prvky pro sebe, můžu? teď jsem si ušila sofshellovou bundu, už v ní běhám, ale nevím, kdy ji dám na blog, mám vždycky velký zpoždění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, úplně se červenám, tolik chvály! To víš, že jo, klidně si ušij podobný, inspiraci se meze nekladou, budu jedině ráda, proto to sem i dávám. Tak to jsem zvědavá na tvoje softshellové šití, taky mám tady hromadu fotek, co čekají na zpracování.

      Vymazat
  2. Krasa,vyrazili ste mi dych!Clovek pri Vasom blogu lutuje,ze nevie sit..

    OdpovědětVymazat