Prohledat tento blog

čtvrtek 9. srpna 2018

DIY Kepmingový zásobník na vodu / návod

Vyrobeno: 9.8.2018

Tento zásobník na vodu najde své využití na naší cestě autem, ale určitě se může takový "dávkovač" vody hodit také na zahradě, na pikniku, v garáži, ... Lze jej naplnit také limonádou nebo domácí šťávou, kterou si budou moct děti samy nalít do sklenice.



Tip na dokonalou recyklaci plastového odpadu. Jak využít sáček, který zbyde po vypití velkého balení moštu, které se poslední dobou tolik prodává v obchodech. Z dětské narozeninové oslavy nám po vypití pětilitrového moštu v krabici zůstal její vnitřní sáček i s mechanismem na pouštění tekutiny. Sáček jsem v horním rohu odstřihla a pořádně jej vypláchla vodou, nechala jsem ji odtékat přes nálevku, takže i ta se dobře propláchla. Sáček s tímto typem uzávěru lze také za pár korun koupit zcela nový například zde.

Druhou součástí je kanystr, který mi zůstal po perkarbonátu sodném koupeném pro výrobu domácího pracího prášku. Jedná se o ekologickou látku, která se rozkládá na jedlou sodu a peroxid vodíku, psala jsem o něm už vícekrát, například i v tomto článku o výrobě domácího pracího prášku na bílé prádlo. Jedná se tedy o látky zdraví "neškodné", myšleno tak, že běžně používaný k čištění v domácnosti, navíc je lze teplou vodou velmi dobře vypláchnout a neutralizovat.

pOSTUP:


Obkreslit kulatý otvor ve spodní části kanystru. Ostrým nožem vyžíznout otvor. Dobře se vyřezává sklapelem natočeným pod úhlem 45°C, nikoliv kolmo ke kanystru. Otvor je dobré udělet podobně velký anebo o malinko menší jako je průměr černého kolečka u uzávěru na sáčku. Okraje vyříznutého otvoru zatavit zapalovačem, tím se ostré okraje zahladí, neprotrhnou sáček.


Tímto otvorem protáhnout sáček, jeden jeho konec napíchnout na dlouhou hůlku, já použila malířský štětec.


Vytáhnout okraje prostřihnutého sáčku. Přehnout jej přes uzávěr kanystru a zajistit jej ohebným tenkým drátkem.





Žádné komentáře:

Okomentovat