Prohledat tento blog

pátek 28. listopadu 2014

Magnetické obrázky

Co by maminka neudělala pro kluka se spoustou magnetků? Velká spolupráce maminky s  několika tetičkami. Jedna koupila magnetickou barvu, druhá pomohla s návrhy obrázků a jejich přenesením na stěnu, třetí se ujala malého neposedy, aby maminka mohla dílem v pokojíčku překvapit.





Nanasení magnetické barvy ve třech vrstvách je jen tak tak dostatučující. Na návodu se uvádí dvě až tři vrstvy. Pokud se chystáte magnetickou barvu přemalovat tak jako já, pak určitě naneste alespoň tři vrstvy a nesnažte se při tom barvou šetřit, nanášejte ji v silné vrstvě, nesnažte se ji příliš roztírat, aby jste ušetřili.


Spoustu času jsme věnovali podrobné předloze i se všemi detaily jako rybky ve vodě, ptáci na obloze. To se ukázalo jako nepraktické. Museli jsme vše přemalovat podkladovými barvami. Obmalovávat vodu okolo rybiček atd. je téměř nemožné. Proto doporučuji nejprve vymalovat velké plochy a až na ně domalovávat ostatní objekty - loď, domek, stromy, ... ušetříte spoustu času a nervů s jinak velmi titěrnou prací. Protože každým nátěrem přes magnetickou barvu oslabujete její sílu. Pro představu. Samotná magnetická barva chytala magnetky velmi silně, po přemalovaní magnetky drží, ale v místech, kde byly jen dvě vrstvy, se nepřichytí a padají.


  
 Ač na první pohled se zdá, že je vše hotovo za hodinu, za dvě, ve skutečnosti jen rozvržení, načrtnutí a vybarvování obrázků je na spousty hodin. Při slavnostním předávání obrázků nebylo vše dotaženo do detailu tak, jak s tím počítal návrh na papíru.

Ale zase se tak naskýtá příležitost pro spoustu malých dárků s překvapením, kdy můžete podle příležitosti či času do obrázku postupně přimalovávat jednotlivé detaily. Rybky do vody, ptáčky na drátech a v oblacích, kytičky na louku, zvířátka do křoví, ...

Na malování jsem použila bílý primalex a tónovací barvy. Při pročítání recenzí jsem se dočetla, že "nejlepší" tónovací barvy jsou od Hetu, mají být stálobarevné a se sytými odstíny, ale v naší drogerii měly jen Color Line a malovalo se s nimi taky hezky. Ale určitě by šlo pro natónování použít i třebas temperové barvičky. Pokud nechcete malovat celou stěnu, je to asi zbytečný výdaj navíc, protože i z té nejmenší lahvičky nebylo skoro poznat, že jsem si z ní něco vzala.

Žádné komentáře:

Okomentovat