Prohledat tento blog

úterý 11. září 2018

Osvícený marshmallow / hlasování v soutěži Recy Věci

Vyrobeno: 16. - 17. 6. 2018


Léto uteklo rychle, bylo plné akcí, výletů a cestování. Poslední měsíc jsme si s dětmi užívali na cestách  autem po Rumunsku a Bulharsku. Od neděle jsme už zase zpátky doma se spoustou zážitků a taky fotek, na které se můžete těšit, o kterých bych se chtěla také zde podělit, ale dnes bych Vás ráda poprosila o podporu při hlasování v soutěži Recy věci.

Zdroj foto: www.balakrylrecyveci.cz
V květnu jsem zde psala o tom, jak jsem přihlásila jednu moji recyklační proměnu do soutěže Recy věci s Balakrylem. Štěstí se na mě usmálo a vyhrála  jsem spolu s dalšími nadšenými recyklátory účast na dvoudenním workshopu pod vedením dvou zkušených desingnérů. Bude to znít jako klišé, ale opravdu to byl úžasný víkend plný zkušeností, setkávání a poznávání.

Cílem  víkendového workshopu Recy věci bylo si na sběrném dvoře ulovit cokoliv a "to cokoliv" ve dvou dnech zrecyklovat tak, aby mohlo někomu znovu sloužit, postoupit do soutěže s veřejným hlasování a na závěr "to" mohlo být vydraženo na benefični aukci pořadanou centrem Tereza. Výnos z dražby poputuje na vzdělávácí programy určené dětem na základních školách. Jak se povedla moje recyklace pozinkové bedýnky na vajíčka a vložky z odštavňovacího hrnce na závěsnou skříňku a stropní stínidlo se můžete podívat a současně i hlasovat zde.

Zdroj foto: www.balakrylrecyveci.cz
Pokud se Vám projekt líbí, můžete mi dát Váš hlas, za který budu moc ráda.  Do emailu poté obdržíte zprávu s odkazem, na který je nutné kliknout, aby jste Váš hlas potvrdili. Odkaz na soutěž můžete šířit dál, sdílet na sítích dle libosti.

Díky, přeji krásné babí léto. 



*** ** * * * * * * ** ***

Bedýnku a odšťavňovač potkal společný osud v kontejneru, kde byly objeveny, poté jemnými pastelovými odstíny natřeny a detaily z bukové překližky propojeny v jeden set. 


NOVÉ NAPLNĚNÍ

Pozinková bedýnka s kruhovými průduchy, která se svého času plnila vajíčky, byla přetvořena v závěsnou skříňku, která v sobě ukrývá dvě bukové police. A právě ty čekají na své nové naplnění předměty.
Hliníková vložka z odšťavňovače, která se dříve plnila ovocem a šťávou, byla přeměněna na stropní stínidlo. Stačilo přeskládat její komponenty, provrtat pár dírek, vysoustružit dřevěný cylindr, zapojit objímku s kabelem a jejím novým naplněním budiž světlo.

2 komentáře: