Prohledat tento blog

pondělí 8. ledna 2018

Jako myška / softshellové kalhoty

Vyrobeno: 26.12.2017


Další kus zimních softshellových kalhot. Původně jsem je chtěla pro sebe, ale střihla jsem je o číslo větší... Jsou jednoduchého střihu s jemným ženským detailem - výpustkovou kapsou s decentním květinovým vzorem, ušity tak, abych si je mohla vzít jak do přírody na výlet, tak i do města na nákupy, na procházku v chladných zimních dnech. Nohavice jsou lehce zúženy, takže je lze nosit taky dovnitřku kozaček či sněhulí. 


Zvýšený pas je zakončeným do měkkého nápletu, což je velmi pohodlné a díky dostatečně vysokému sedu, záda v zimě neofoukne ani při sezení, ohýbání se.


Výpustková (skrytá) kapsa, které na první pohled není moc patrná, ale  přitom pohodlně pojme  menší drobnosti, kapesníček, peníze, platební kartu nebo telefon.


Softshell díky membráně s vodním sloupcem 5.000 mm a paroprospustností 10.000 mm zajistí komfort a ochrání Vás před nepřízní počasí - větrem, deštem, sněhem. Z vnitřní strany je na tělo příjemně hřejivý fleece.

Kalhoty jsou v extra dlouhé délce nohavic, to proto, aby si i dlouhonožky přišly na své (viz rozměry).



Velikost: 40 (foceno na modelce s konfekční velikostí kalhot 38 - kalhoty jí jsou trochu větší)

Rozměry:
- obvod pasu cca 68/106 cm (v klidu/maximální roztažení)
- obvod boků cca 101 cm
- přední/zadní sed cca 28/42 cm
- délka nohavic cca 87/115 cm (vnitřní/vnější šev nohavice)
Materiál:
- 100 % polyester - softshell s vnitřní vrstvou hřejivého fleecu
- 100 % bavlna (kapsa, náplet u pasu)




2 komentáře:

  1. Moc hezke. Jsou site podle nějakého střihu? takové mam v plánu si také ušít. Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Děkuji! Pokud si chcete střih podle svých kalhot, návod "Jak na to" najdete v tom mém článku http://sijetosemnou.blogspot.cz/2016/09/detske-puntikate-softshellky-z.html.

      Jinak tyto kalhoty jsou ušity podle jednoho střihu z Burdy, ale už jsem si jej upravila podle svých potřeb, tj. prodloužila jsme přední a zadní sed, jinak vyřešila oblast pasu, zúžila nohavice a taky lehce zmenšila šírku zadního sedu v oblasti zadního sedu u pasu, tam mi kalhoty podle burdovskéh střihu odstávaly.

      Druhou možností, jak si udělat svůj vlastní střih je odpíchnout od jakéhokoliv komerčního střihu a ten si pak dále upravit podle svých potřeb.

      Vymazat