Prohledat tento blog

středa 1. června 2016

Přehoz na postel aneb recyklace svetrů

Vyrobeno: duben 2014

Před dvěma lety jsem při stěhování dělala pořádky ve skříních a vyřadila z nich spoustů svetrů (ty zabírají nejvíc místa). které už dlouhé roky nikdo nenosil, protože byly malé, vyšlé z módy, s nevypratelnými skrvrnami, ...  Když jsem tu hromadu viděla, pustila jsem se do jejich recyklace a ušila z nich přehoz na dvojpostel.



Přehoz jsem původně zamýšlela i jako příležitostnou přikrývku, proto je potřeba ho ještě vypodšívkovat, aby se jím dalo pohodlně přikrývat. Mám v plánu k němu ze spodní strany přišít bavlněnou látku a mezi pleteninu a bavlnu všít tenkou Ikea deku. Bez tohoto má, nyní, přehoz používaný jako přikrývka tendenci se  při spánku "scuckovatět" do jedné hromady. 


Osobně mi přijde, že na přehoz je lepší používat podobně barevné svetry - tón v tónu. Šila jsem pak ještě jeden přehoz z více barev a působí na mě až moc neuspořádaně, ale je to otázka vkusu. Někomu může už i tento přijít jako moc velká divočina.



DIY návod postup recy recyklace přehoz na postel deka přikrývka svetr svetry pletenina pletený

4 komentáře:

  1. Krásný kousek. Mám také jednu deku rozdělanou, sešlo se mi hodně svetrů už nenositelných, původně jsem přemýšlela, zda by šly do klubek, ale ručně petených moc nebylo, kupované by asi párat nešly, začala jsem deku. Ale pak přišel na svět náš nejmladší a šití čeká.
    Jsi moc šikovná, ráda se u tebe kochám, když sama tvořit nestíhám a inspiruju, když zbyde chvilka.
    Díky, že se podělíš.
    Krásný den. Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, milá Bohunko, moc mě těší, Tvoje přízeň! Taky se kolikkrát zabrouzdám na různých tvořivých stránkách a moje práce pak vázne. Tuto deku jsem šila když byly naší druhorozené dva, tři měsíce, šila jsem každou volnou chvilku ve dne v noci:)

      Vymazat
  2. Pěkné. Mám moc ráda, když se ze starého udělá ové a Tobě se to povedlo na jedničku s hvězdičkou. Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji, Věruš, úplně se tetelím blahem!

      Vymazat