Prohledat tento blog

čtvrtek 12. února 2015

ABECEDA

Před rokem nebo i dřív dostal Nikolka písmenkovou skládačku s abecedou. Pod každým písmenkem byl pro lepší zapamatování obrázek s nápisem, ale... byly to obrázky pro anglickou abecedu, takže Nikolka si pamatoval, že pod písmenem H je klobouk (hat), pod písmenem K je drak (kite), ...

A tak došlo na společné tvoření a všechny Nikolkovy oblíbené činnosti. Budeme si malovat, obkreslovat, vystřihovat, lepit, no prostě tvořit! A ještě se učit písmenka.


A jak na to?
Na bílý samolepící papír jsme vždy obkreslili tvar písmenka, 



vystřihli,


pak na něj malovali obrázky a psali slovíčka podle příslušného písmenka podle české abecedy a nakonec ho nalepili na své místo.


Tabulka v anglickém originále.



Nejnáročnější bylo vymyslet taková slova, která budeme schopni namalovat. Oříškem stále zůstává písmeno Q, W, Y. Pokud vás k nim napadne nějaké příhodné slovíčko, prosím, napište mi jej do komentáře.


Jediný obrázek, který Nikolka namaloval sám byl pro písmeno E, pak ho více zaujal kulisový program na počítači - Abeceda s Michalem.






5 komentářů:

  1. Quido - tam muzes udelat jen panacka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to je nápad! a od toho se zrodila myšlenka dát pro písmeno Y obrázek divadla Ypsilon, jak lišácké, že jo?! Tak už nám zbývá jen písmeno dvojité vé a k němu snad budu nucena namalovat 100 W žárovku, pokud mě někdo nezachrání nějakým lepším návrhem...

      Vymazat
  2. Jéé, no to jsou skvělé nápady, a ještě si můžem vybírat.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, no to jsou skvělé nápady, a ještě si můžem vybírat.

    OdpovědětVymazat