Prohledat tento blog

úterý 11. února 2020

Vzhůru na interaktivní výstavu Jiřího Trnky do Kutné Hory!

Neděle 12.1.2020


Vánoce jsme skoro celé strávili doma kvůli dětským nemocem a tak jsme se na výstavu Jiřího Trnky vypravili až po novém roce. V galerii GASK jsme strávili celý půlden a čas tam utíkal opravdu rychle. Přestože jsme měli vstupenku platnou na všechny expozice v galerii, celý čas jsme strávili na výstavě Jiřího Trnky a k ní náležející třípatrové dětské herně inspirované jeho tvorbou. 

Návštěvu vřele doporučuji, výstava probíhá do 22. března 2020, máte tedy ještě dost času ji stihnout. Krom herny navazující na výstavu JT je v galerii ještě hrací koutek a pro dospělé je v jeho těsné blízkosti příjemná kavárna.

Samotná galerie se nachází ve velkolepých prostorách Jezuitských kolejí v těsné blízkosti chrámu svaté Barbory. Poblíž je taky naše oblíbená restaurace se zahradou V Ruthardce, která nabízí krásný průhled na Kutnou Horu u kamenné zídky. Bylo v ní bohužel plno, poučení pro příště, udělat si tam na oběd rezervaci.





Na výstavě bylo instalováno hodně projekcí. Například zde na stole jste si mohli relativně v klidu prohlédnout loutky použité ve filmech, zatímco z druhé strany se děti dívaly na pohádkou, ve které figurky vystupovaly.
  





Poslední částí výstavy byla tří patrová interaktivní herna se spoustou hracích prvků.



Zahrada bludiště, před bludištěm je velký koberec, na který se promítal kocour ujíždějící na kole, přičemž děti si můžou nasednout na připravené tříkolky a kocoura na koberci dohonit. Když ho chytí, rozuměj přejedou, kocour se rozplácne a honička může nanovo začít!




Velká stěna s proměnlivým obrazem s výjevy ze zahrady. Molitanovými míčky se dá strefovat do ovoce na stromech, ty se po zásahu rozletí na kousky nebo spadnou na zem. Pokud se dětem podaří v krátkém čase strefit všechny rozsvícené lampióny, zahradu zahalí tma ... Co se stane pak prozrazovat nebudu.






Žádné komentáře:

Okomentovat