Prohledat tento blog

úterý 2. února 2016

Povlečení do dětské postýlky pro Emmu

Už dávno předaný dárek pro malou Emmu k jejímu narození, putoval za ní až do severských zemí a udělal tam velkou radost. Je ve sladkých růžových barvách, protože její maminka má růžovou, zvláště malinově růžovou, moc ráda.


Je to oboustranný set povlečení do postýlky včetně "natahovacího" prostěradla ušitý ze 100% bavlněných látek.



 Jako bonus jsem  ze stejných látek ušila několik levandulových polštářků a jeden plněný třešňovými peckami.





Prostěradlo do postýlky je ušito na způsob natahovacího prostěradla. Jsou dva způsoby jak začistit a napružit dolní okraj prostěradla. 
1. Ušít klasický tunýlek po celém obvodu a protáhnout jím klasickou prádlovou gumu. Tato varianta je levná, ale na čas  i trpělivost více náročná, protahovat gumičku tunýlkem dlouhým skoro 3,5 metru chce trochu trpělivosti.

2. našít pružnou lemovací gumičku, je to rychlé a na pohled i efektní řešení, vypadá to profesionálně. Výhodou je, že tímto způsobem zároveň začistíte dolní okraj prostěradla.
Při našívání lemovací gumičku natahuji téměř na její maximum a dávám přednosti cik-cak stehu před rovným, pokud při šití trochu ujedete z roviny, u cik cak stehu to nepůjde poznat, u rovného se to už neztratí.
Nevýhodou  může být, že pro někoho bude tento způsob náročný na zručnost, ale je to jenom o cviku. a také lemovací guma je na rozdíl od prádlové gumy dražší.

3. Pokud máte overlock, přišívám na dolní okraj tenkou prádlovou gumu, kterou natahuji z rubové strany na její úplné maximum a tím prostěradlo začistíte (oentlujete) a zároveň napružíte. Je to vlastně jakýsi mix prvního a druhého způsobu - rychlé a levné řešení.



DYI šití návod rady poznámy povlečení prostěradlo dětské postýlky

Žádné komentáře:

Okomentovat