Prohledat tento blog

středa 6. ledna 2016

Sponkovník pro Ninu

Jeden z mnoha šitých dárků pro děti. Sponkovník se spoustou našitých šňůrek a tkaniček pro nacvakaní sponek, s našitými poutky na provlečení čelenek, případně přicvaknutí skřipců, o které se počítám rozroste parádnická výbava a taky kapsička na zastrčení třebas látkových čelenek, na fotkách byly všechny rozsety po tajných koutek, proto do ní hupsnul aspoň medvídek. 


Celkový rozměr hotového sponkovníku je 64 cm krát 14 cm,  vyztužen je odstřižkem z Ikea deky, který mi zbyl po šití přehozu na Nikolovu postel a použity jsou i odstřižky ze stejných látel. aby jednotlivé doplňky k sobě vzájemně ladily. Nahoře i dole jsou našity poutka, které mají posloužit k přichycení sponkovníku na zeď anebo jako v našem případě na vnitřní stranu šatní skříně.

  
Některé našité stužky jsou přešity do poutek většinou s rozestupem 4cm tak, aby šly do nich nacvaknout zpárované sponky anebo v budoucnu zavěsit kaskádu různých čelenek, podle toho, čeho bude zrovna nejvíc potřeba. 


Sponkovník už se od dob fotografování značně zabydlel a byt postupně pročistil od různě poválených sponek, čelenek a gumiček. 

Žádné komentáře:

Okomentovat