Prohledat tento blog

čtvrtek 17. prosince 2015

Adventní kalendář


I letos jsem chystala adventní kalendář. Tentokrát zcela bez pamlsků a taky pro Ninu. Takže oproti loňsku bylo balíčků dvakrát tolik. 





Nakoupila jsem nebo doma našla drobnosti všeho druhu. Protože hlavně Nikolu baví pečení a Nina u toho moc ráda pomáhá stejně jako bráška, tak děti v balíčcích najdou i formičky na vánoční cukroví, vykrajovátka na cukroví, barevné papírové košíčky na pečení, klasické metličky z husí peří na potření vánočky, kterou budeme společně péct. A aby se měly na co těšit v novém roce, tak některé balíčky ukrývají semínka s bylinkami, které budeme na jaře sázet. A v jiných balíčcích jsou ukryté lojové koule se zrním pro ptáčky, které při procházkách zavěsí na stromky. Nikola při své tvořivé vlně najde v balíčcích barvu na keramiku, sklo a porcelán, štětce, lepící pásky a protože nám pořád chce pomáhat při práci, u které je potřeba svinovací metr, tak v jednom balíčku bude mít metr, který se navíjí do obalu ve tvaru auta a Nině se rozšíří její sbírka sponek do vlasů a ...



Na zabalení dárečků jsem využila informační brožury od kuchyňských spotřebičů, které Ikea přikládá do krabice snad ve všech jazycích světa a já něvěděla, co s takovým stohem papíru.




Nikola namaloval obrázek Ježíška v jesličkách pro Adventní vílu, která dárky do drátěného koše přinesla, tímto jí chtěl poděkovat a dát na oplátku taky nějaký dáreček. Současně to je krásná ukázka recyklace a tvořivosti v jednom.

 Zrovna jsme tou dobou usilovně pracovali na dokončení kuchyně, upravovaly skříňky a dělali nové korpusy pro vestavné spotřebiče, takže všude se povalovaly různé odřezky dřeva a překližky, jeden z nich posloužil Nikolovi, co by malířské "plátno".


Klíčová slova: netradiční adventní kalendář pro děti bez čokolády recy recyklace DIY

2 komentáře: